Kitesurfles voor kinderen?

Jazeker! Dat kan. Vanaf een jaar of 10 zijn kinderen, als ze goed begeleid worden en goed kunnen zwemmen (zwemdiploma”s!) vaardig genoeg om zich het kitesurfen eigen te maken.

KitesurflesbijDirk is gespecialiseerd in het verzorgen van kitesurfles voor kinderen. Tot nu toe zijn ze allemaal enthousiast. Bij het kitesurfles geven aan kinderen is het belangrijk, meer nog dan bij volwassenen, om het tempo van het kind aan te houden. Af en toe wijk je dus wat af van het vaste lesprogramma, dat geeft niet. Het plezier en de veiligheid staan voorop. Kinderen doen er wel wat langer over dan volwassenen om het kitesurfen onder de knie te krijgen. Reken op een les of 6 voor je kind zo ver is dat hij of zij veilig het water op kan.

Dat kinderen er iets langer over doen, heeft te maken met de kortere spanningsboog vanwege de jongere leeftijd.Ieder onderdeel wordt net zo lang geoefend tot het kind het kan “automatiseren”.
Kinderen komen vaak met een van hun ouders, of met een vriendje of vriendinnetje. Omdat kinderen allemaal de extra aandacht verdienen, en ze constant gemonitord worden door de instructeur, geeft Dirk nooit aan meer dan twee kinderen tegelijk les. Alle kinderen, ongeacht welke les er geboekt wordt, worden als ze dat leuk vinden opgenomen met de go pro camera en krijgen een filmpje van zichzelf toegestuurd. Er is naast het lessen genoeg tijd om het het water rond te dollen, tussendoor te eten en te drinken en uit te rusten.

De kinderen tot een jaar of 14 zijn na drie uur lessen op een dag echt vermoeid. Als je een cursus van meerdere dagdelen boekt, kun je die beter uitspreiden over bijvoorbeeld 4 zaterdagen in een maand. Maar ook hier geldt: we kijken naar wat het kind kan, wil, en aangeeft. Er zijn trouwens ook ouders die met (een van de) kinderen komen lessen.

CONTACTFORMULIER

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of mail me via info@kitenbijdirk.nl, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groeten Dirk