Privé les met video analyse

Kitesurfles individueel met video analyse is een te kiezen lesvorm die je les in vlot tempo extra verdiept.Tijdens de gewone priveles die je volgt, word de les (of stukken daarvan) opgenomen met een go pro camera. Na afloop van de les (of in de pauze) kijk je samen met de instructeur de beelden terug en zie je wat je gedaan hebt. Eventuele verbeterpunten kunnen direct aangewezen worden en opnieuw geoefend. Door terugkijken van de beelden en daarbij verbeterpunten formuleren kan de volgende les (of de volgende uren) efficienter ingezet worden op jou specifieke behoeften en ontwikkelpunten. Ook het beginfilpje en het eindfilmpje worden vergeleken en natuurlijk krijg je dit later als je wil ook toegestuurd.

GO PRO
Kitesurfles individueel ; prive les met video analyse wordt gedaan met behulp van een go pro camera. De go pro is een camera die op het lijf gedragen kan worden en die waterbestendig is. Zo kan er dus van heel nabij gefilmd worden. De go pro kan ook in de kite gehangen worden voor een spectaculair filmpje van bovenaf. Meestal word de camera op de helm van de lesser of de insructeur vastgezet voor het beste beeld om te vorderingen op te nemen.

EFFECT
Het is al jaren geleden bewezen dat mensen leren van doen, maar ook van zien. Video home training en rollenspelen op scholen worden daarom vaak opgenomen en gebruikt als lesmateriaal ter plekke. Het leereffect zit hem er in dat je bij terugkijken simpelweg meer ziet dan op het directe moment. Je zintuigen focussen op het meest belangrijke, dat is genoeg, maar bij evaluatie met beeld kun je dingen zien die in eerste instantie aan je voorbij gingen. Dingen die minimaal lijken, maar die je net dat ene zetje kunnen geven waardoor het wat makkelijker en vlotter gaat. Vooral bij het waterstarten heeft videoanalyse zijn nut zeker bewezen. Een ander voordeel is, dat situaties in het waterverkeer vaak op beeld komen te staan en dat je hierdoor praktijkvoorbeelden hebt die je weer wat kunnen leren over de gedragscodes op zowel water als strand.

Reken voor de analyse twee keer een half uur extra tijd. Je betaald dus het aantal uren prive les dat je boekt plus een uur extra voor de analyse.

CONTACTFORMULIER

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of mail me via info@kitenbijdirk.nl, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groeten Dirk