Leslocaties Kitesurfen

Waar ga je leren kitesurfen? Voor het bepalen hiervan ben je afhankelijk van een paar factoren.

Wind sterkte

Om op een prettige manier jouw eerste kitesurfles te beginnen is het prettig als het niet te hard waait. Ook wil je natuurlijk niet te weinig wind hebben zodat tijdens de kitesurfles jouw kite continu uit de lucht valt. Wij kijken dan ook altijd een dag of twee van te voren wat de windsterkte zal zijn voor jouw besproken kitesurfles. Dit kan nog tot op de dag zelf veranderen en hier houden we je dan ook van op de hoogte.

Windrichting

Omdat we in Nederland sterk variërende windrichtingen hebben kan het zijn dat deze aflandig is. Met aflandige wind is het te risicovol om kitesurfles te geven. Dus kiezen we dan voor een andere locatie. Ook al kun je ver staan in het water heb je vaak nog last van erg vlagerige wind. Dit omdat er vaak opstakels zoals bomen of hoge gebouwen aan de wal zijn. Deze zorgen voor een vlagerige wind (de wind is dan weer hard en dan weer zacht). Met vlagerige wind is het leren kitesurfen een heel stuk moeilijker en veel minder leuk. Dus wederom een reden om voor een andere kitesurflocatie te kiezen.

Hoe groot is het strand

Een van de belangrijkste veiligheids aspecten die we tijdens jouw kitesurfles behandelen is het starten en landen van de  kite met daarbij alle safty mogelijkheden. Hiervoor is het prettig als daar genoeg ruimte voor is op het strand.

Hoe diep is het water

Bij voor keur geven we les in ondiep water. Dit geeft jouw een veiliger gevoel tijdens de kitesurfles. Ook maakt dit de kitesurfles een stuk minder vermoeiend waardoor je een stuk sneller leert dan in diep water.

Is sprake van stroming

Aan de kust is er vaak sprake van stroming. Dit houd in dat je snel kan wegdrijven als je eenmaal op je board de eerste meters maakt. Dus bij voorkeur geven we geen les aan zee en zeker niet als je toe bent om je eerste meter echt een stukje te varen.

Om de lessen zo veel mogelijk door te kunnen laten gaan hebben we ervoor gekozen om een mobile kitesurfschool te worden. Dit omdat we dan niet worden beperkt door alle verschillende omstandigheden zoals boven beschreven.

CONTACTFORMULIER

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of mail me via info@kitenbijdirk.nl, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groeten Dirk