Kitesurfen op het Muiderstrand (Almere Poort)

Op het Muiderstrand geven wij de volgende lessen:

Omdat we graag kitesurfles geven op de locatie Muiderberg hebben wij voor het eerste “land” gedeelte van de kitesurflessen en de powerkitelessen een plek moeten zoeken om dit mogelijk te maken (wij kiezen er niet voor om met een kleine tubekite direct het water op te gaan aangezien je dan direct met teveel aspecten rekening moet houden. Wat de voortgang van jouw ontwikkeling niet ten goede komt).

Dit omdat het strand van Muiderberg zich niet leent om dit te doen. Het Muiderstrand is precies tegen over het strand van Muiderberg en leent zich uiterst goed om met een powerkite aan de slag te gaan. Vaak is het er erg rustig en hebben we dus alle ruimte voor ons zelf.  Bij de introductie kitesurfles en de kitesurfcurses, gaan we hierna naar de overkant van het water om de kitesurfles te vervolgen op het water van Muiderberg. Overigens gaat het verplaatsen van de ene plek naar de andere uiteraard niet van jouw kostbare lestijd af.

Muiderberg is een van onze faoriete kitesurfles spots! Dit omdat je er heel veel ruimte hebt door het ondiepe water. Ook heerst er hier een zeer prettige sfeer tussen de mensen die al kunnen kitesurfen en degene die het nog moeten leren. Verder heb je als beginneling weinig last van windsurfers die op andere spots vaak dwars door je heen lijken te willen varen. Voor meer info over de kitesurfleslocatie Muiderberg klik hier.

Hoe kom ik op deze kitesurflocatie?

Vanaf de a6 neem je afslag Almere Poort. Via de Poortdreef rijd je dan onder het spoor door en neem de je eerste weg lings (Muiderzandweg). Hierna gelijk weer de eerste lings en je zit al op de juiste weg “Muiderstrand”. Boven aan de dijk zie je de kitesurfbus. Je bent er geniet ervan !!!

Na de les

Wil je na jouw powerkiteles op een leuk terrasje zitten om even lekker na te genieten?  Kijk dan even op de volgende link. Dit is plus mines 500 meter vanaf deze kitesurfleslocatie! Het is wat ons betreft zeker de moeite waard.

CONTACTFORMULIER

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of mail me via info@kitenbijdirk.nl, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Groeten Dirk